Majanderien lauma

NightMary's Sound of Still - Viljami

Viljamin voimat ehtyivät 5.10.2008 ja nyt hän on päässyt vihreämmille niityille Sateenkaarimaahan. Lepää rauhassa pikkuinen. Suru on nyt suuri, mutta tärkeintä on yrittää pitää Veeran elämänilo yllä. Vilkun on nyt hyvä olla.

Viljami on Annukan ensimmäinen kani ja toinen oma lemmikki kääpiöhamsteri Viivun (rip) jälkeen. Viljami on syntynyt 25.11.2005 NightMary's:in kanilassa Porin Lattomerellä. Vilkku on rodultaan kääpiöluppa ja väriltään isabella viittakuvio. Herra Kani ja Annukka viettivät aikanaan paljon aikaa kahdestaan ja Vilkku kiintyi äitiinsä kovasti. Vieläkin samassa huoneessa loikkiessaan Viljami menee heti mahdollisuuksien mukaan paikalleen äidin jalkojen väliin. Hän myös osoittaa hellyyttä nuolemalla ja on mamman murheenkryyni sairastellessaan.

Viljami sairastui elokuun lopulla keskushermostosairauteen joka ilmeni siinä, että Viljamin pää oli koko ajan kallellaan ja eläinlääkäri totesi ettei toinen silmä reagoi valoon. Viljami sai kuukauden antibioottia ja loislääkettä lähes 3 viikkoa, sillä kaneilla saattaa olla keskushermostossa loisen aiheuttama tauti. Viljamin vointi paranikin lääkkeistä ja poika olikin jo vilkkaampi ja pää pystyssä. Viljamin painokin saatiin vielä nousemaan. Lääke auttoi, mutta sairaus oli jo ehtinyt tekemään liikaa tuhoa. Kiitos ELL Jaana Romu Hervannan Eläinlääkäreistä hyvästä hoidosta.

Veera lähti Viljamin luo Sateenkaarisillalle

Veeran voimat ehtyivät toukokuussa 2009. Vihtori ja Veera jouduttiin erottamaan, koska he kilpailivat juomavedestä niin, että vettä juotiin liikaa -> tassut olivat molemmilla koko ajan märät ja häkki aivan kauhea. Me murehdimme, että onko Vihtorilla jokin vikana ja se sai antibioottiakin, Veera todettiin terveeksi. Kaikki meni loistavasti, kunnes eräänä lauantai-iltana huomattiin, että Veera ei enää syönyt ruokaansa - aamuinen porkkana oli vielä mennyt alas innolla. Annukka kävi katsomassa Veeraa yöllä ja silloin Veera ei edes saanut syötyä banaania. Sunnuntai-aamuna ennen kahdeksaa Veera oli jo mennyt.

Menetys tuli yllättäen ja rankkana. Pikkuinen tahtoi Viljamin luo. Siksi sivujen päivittäminenkin jäi pitkäksi aikaa. Nukkukaa rauhassa pienet..

Veeran sivu

Gerbupojat Veijo&Verneri 2006-2010

Pojat siirtyivät Sateenkaarisillalle viikon sisällä toisistaan elokuun lopussa 2010.

Nämä pojanviikarit ovat syntyneet alkusyksystä 2006. Pojat ovat eri kasvattajilta. Veijo on tummempi ja kanilan Marikan kasvattama, Verneri taas on Luvialaisen Olipa Kerran -nimisen kasvattajan tuotos. Olimme sopineet Marikan kanssa, että ostamme häneltä 2 tyttöä, mutta Olipa Kerran -kasvattajan tarkastuksessa toinen tyttö osoittautuikin sairaaksi ja se oli lopetettava. Samassa pentueessa ei ollut kuin yksi poika ja luvialainen kasvattaja ehdottikin Verneriä Veijon kaveriksi. Vernerillä on koukkuhäntä, joten hänet saatiin puoli-ilmaiseksi (mikä ei ollenkaan vähennä hänen ihanuuttaan tai liikkumiskykyään). Mainittakoon vielä, että Verneri on Annukan ja Veijo Timon nimikkogerbiili.